سیستم اصلی طراحی بام سبز Green roof
19 اردیبهشت 1398
ارسال شده توسط آکادمی هیترا
2.06k بازدید
بام سبز به تراس ها و پشت بام های سبز اتلاق می شود که در آن ها گل و گیاه پرورش داده می شود. برای بیشتر ما لحظاتی بوده که دلمان خواسته به جای زندگی در آپارنمان در یک خانه ویلایی پر از گل و گیاه زندگی کنیم تا گاهی با اندگی باغبانی و تماشای گل و گیاه روح وروانمان را نوازش دهیم. بر همین اساس معماران و کارشناسان فضای سبز به فکر چاره افتادند تا آپارتمان ها نیز از این موهبت برخوردار شوند که در اینجا به برخی از روش های اجرایی آن ها اشاره می کنیم.
لازم است که توضیح دهیم که عبارت ROOF GARDEN به فضای سبز پشت بامی گفته می شود که علاوه بر سبزه دارای گل و درخت هم باشند. اما عبارت گرین روف GREEN ROOF در انگلیسی می تواند به دو موضوع اشاره داشته باشد : یا بامی که دارای چمن و سبزه باشد و یا بامی که دارای سلول های خورشیدی برای ذخیره انرژی سالم باشد که در این صورت واژه سبز در این عبارت دارای مفهوم زیست محیطی است.
انواع بام سبز بر اساس سیستم اجرایی:
سیستم مدولار یا جعبه گیاه:
در این سیستم انواع مختلف گیاهان در جعبه های مخصوصی که تمام یا بیشتر سطح بام را می پوشاند، نگهداری می شوند.
پوشش گیاهی علاوه بر زیبایی که در بام ایجاد می کند می تواند در کاهش دمای هوای ورودی از طریق سقف به خانه در تابستان و کاهش مصرف انرژی گرمایشی در زمستان موثر باشد. باغچه های روی بام به خاطر قرار گرفتن در فضای مرتفع احساس دلنشین و آرامش بخشی به وجود می آورند. علاوه بر این باغچه های روی بام در طول روز به میزان کافی آفتاب دریافت می کنند در حالی که ساختمان های بلند مانع از آفتاب گرفتن باغجه های داخل حیاط می شوند. این نوع باغچه ها از نظر زیست محیطی نیز دارای ارزش به سزایی است.
سیستم گسترده در طراحی بام سبز:
سیستم گسترده برای کاهش چمن و گیاهانی که ریشه عمیق ندارند انتخاب می شود. زمانی که می خواهیم کمترین فشار به سقف وارد شود از این سیستم استفاده می کنیم. نمونه آن سطوح چمنی است که روی بام های مسطح و شیبدار ایجاد می شود و در اکثر موارد فقط نگهداری و تعمیر به آن دسترسی دارند.
عمق کاشت معمولا 40 تا 100 میلی متر و وزن بار نهایی حدودا 50 تا 100 کیلوگرم بر متر مربع می باشد و برای بام های شیب دار اغلب 10% تا 20% شیب توصیه می شود. در شیب 30% نیاز به استفاده از زهوار و ابزار های ضد فرسایش است.
مزایای سیستم گسترده:
-
وزن بسیار کمی دارد و فشار کمتری به سقف وارد می کند
-
هزینه کمتری دارد
-
احتیاج به نگهداری و مراقبت کمتری دارد
-
برای سقف های شیب دار بسیار مناسب است
-
معمولا به تکنیک های حرفه ای نیاز ندارد
معایب سیستم گسترده:
-
انتخاب گیاهان محدود است
-
معمولا برای همه جذاب نیست
-
اغلب دسترسی کمتری دارد
سیستم متمرکز در طراحی بام سبز:
این سیستم از بام دارای انواع مختلفی از گیاهان می باشد و به صورت پارک طراحی می شود. برخی از این بام ها دارای درختان بزرگ و آب نماهایی می باشند که بدیهی است این طرح بر روی بام هایی با سازه های اساسی و حساب شده قابل اجراست.
مزایای سیستم متمرکز:
-
خاک عمیق برای اکثر گیاهان محیط مناسبی ایجاد می کند
-
امکان انتخاب گیاهان متنوع وجود دارد
-
قابلیت دسترسی و جدابیت بیشتری دارد
معایب سیستم متمرکز:
-
گیاهان وزن زیادی به سقف وارد می کند
-
سیستم بسیار پیچیده ای دارد و اجرای آن نیاز به افراد حرفه ایی دارد
-
هزینه زیادی دارند
-
نیاز به نگهداری مستمر و سیستم های آبیاری و زهکشی دارند
این مطلب چقدر براتون مفید بود؟
از 1 تا 5 امتیاز دهید!
میانگین امتیازات: 0 / 5. تعداد آرا: 0
اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.