تاریخچه طراحی داخلی(INTERIOR DESIGN)
28 اردیبهشت 1398
ارسال شده توسط آکادمی هیترا
1.51k بازدید
مروری بر تاریخچه طراحی داخلی
طراحی داخلی صرفا مربوط به بهبود وضعیت دیداری یا ظاهری یک فضای داخلی نیست بلکه هدف آن بهینه سازی و سازگار کردن استفاده های مورد نظر برای یک محیط ساخته شده است.
در واقع می توان از آن به روندی عملکردی، زیبایی شناختی و هدایت گر، برای رسیدن به اهداف مورد نظر از جمله پویایی، افزایش بازده کاری و یا بهتر کردن روش زندگی، یاد کرد. در این راستا، یک طراحی داخلی موفق علاوه بر آیتم ها باید پاسخگو در مقابل تغییرات اقتصادی، تکنولوژی، جمعیتی و اهداف تجاری سازمان یا نهادی که برای آن در نظر گرفته شده است، باشد.
به عنوان یک فعالیت انسانی،طراحی داخلی دارای پیشینه ای طولانی است اما به عنوان یک تخصص مجزا با عنوان «طراحی داخلی» اخیرا مطرح شده است. بسیاری از متخصصان آغاز آن را مربوط به اوایل قرن 20م و مطرح شدت دکوراسیون داخلی به عنوان حرفه ای مجزا از معماری می دانند.
در دهه های اخیر، این مبحث تمرکز زیادی روی فضاهای مسکونی داشته است. در دهه 1940 میلادی عناوین طراحی داخلی و طراح داخلی توسط برخی افراد که یک سری خدمات در این زمینه ارائه می دادند، مطرح شد. بعد از جنگ جهانی دوم، ادارات ، هتل ها، فروشگاه و مدارس، هم زمان با رونق اقتصادی کشورها، از لحاظ ساختار و ترکیبات فضایی، اهمیت زیادی یافتند.
تعریف تخصصی
طراحی داخلی یک تخصص چند جانبه است که با استفاده از راه حل های تکنیکی و خلاق در داخل یک ساختار، برای رسیدن به یک محیط داخلی مصنوع و جوابگو در مقابل نیازها و کارکردهای مختلف کاربران ، عمل می کند ، این راهکارها عملکردی هستند و به وضعیت زندگی و فرهنگ ساکنان بهبود می بخشند و از لحاظ زیبایی شناختی هم جذاب هستند.
طرح ها هماهنگ با پوسته نما وبا در نظر گرفتن موقعیت فیزیکی و بافت اجتماعی پروژه، ارائه می شوند، در واقع ، این پروسه از یک متدولوژی سیستماتیک و سازگار شامل تحقیق، تحلیل و مشارکت دانش در یک روند خلاق ، پیروی می کند که به موجب آن تمام نیازها و امکانات مشتریان، برای تامین اهداف پروژه در نظر گرفته می شوند. طراحی داخلی شامل گستره ای از خدمات شکل گرفته توسط متخصصان حرفه ای دارای صلاحیت، تجربه و تحصیلات کافی است تا منجر به بهبود وضع زندگی،سلامت، امنیت و سعادت عموم جامعه شود.
نقش تخصص طراحی داخلی در روند طراحی کل ساختمان
تخصص طراحی داخلی دارای اهمیت فوق العاده ای در روند طراحی کلی ساختمان است و باید از آغاز پروژه به عنوان یک مرحله اساسی مورد توجه قرار گیرد. طراح داخلی نیازمندکار و همکاری نزدیک با کاربران نهایی، به منظور طراحی فضای متناسب با نیاز های آن ها است. این در واقع می تواند به عنوان یک برنامه استراتژیکی تلقی شود. این روند باید هم زمان با هدایت کارهای کلی ساختمان انجام گیرد و طراح در ارتباط کامل با برنامه و طرح کلی بنا و سیستم های موجود و معماری آن، برای جوابگویی صحیح به توقعات کاربر،باشد. بنابراین یک کار گروهی منسجم در اینجا بسیار مهم است و همکاری و هماهنگی تمامی قواعد و ضوابط و برنامه ها برای رسیدن به راهکارهای موفق ضروری است.
استراتژی های تخصصی برای دست یابی به نتایج مناسب
برای رسیدن به راهکارهای بهتر و هوشمندانه، نیاز به یک تیم حرفه ای است که باید در ابتدای کار مشخص شود، طراح داخلی باید در اولین فرصت نقشه ها را برای طراحی فضا و انتخاب مصالح و مبلمان،از معمار دریافت کند. به عنوان مثال در این مورد، می توان به بررسی راهکارهای مناسب در مورد طراحی داخلی یک فضای کار پرداخت :
♦ سلامت : ایجاد یک فضای کار سالم، تمیز و پایدار با رعایت نکات آکوستیکی و کیفیت مناسب نورپردازی و تهویه هوا .
♦ امنیت : طراحی فضای کار با استفاده از سیستم های امنیتی، به نحوی که از لحاظ فیزیکی، محافظ کاربران در مقابل خطرات و حوادث طبیعی و انسانی باشد.
♦ راحتی : دسته بندی خدمات، سیستم ها و تجهیزات موجود در فضای کار برای تنظیم سیستم های گرمایی، نورپردازی، آکوستیکی و مبلمان برای جوابگو بودن به نیازهای متنوع افراد یا گروه های استفاده کننده.
♦ انعطاف پذیری : طراحی شرایط کاری مختلف برای فعالیت های متنوع موجود در یک مجموعه، طبقه بندی فعالیت ها و استفاده از مبلمان و تکنولوژی سیار و استفاده از تکنولوژی پیشرفته.
ارتباط طراحی داخلی با سیستم های ساختمانی
طراح داخلی باید دارای معلومات کافی و قدرت تصمیم گیری در مورد سیستم های ساختمانی، به منظور تحقق اهداف پروژه باشد. به عنوان مثال ممکن است طراح داخلی از مهندس سازه بخواهد که یک کانال عبور هوا در زیر کف در نظر بگیرد، در این صورت کف باید بالا بیایدو این روی معماری طرح تاثیر می گذارد. یا در مورد نور پردازی باید اطلاعات کافی در مورد هماهنگی نور روز، دید ها و نورپردازی الکتریکی داشته باشد و این مسئله روی کار مهندس برق پروژه تاثیر می گذارد. یا ممکن است طراح داخلی پنجره ها را متناسب با تقسیم نور روز برای تمام فضای کار در نظر بگیرد و در چنین موردی با مشاوره با معمار طرح به نتیجه نهایی خواهند رسید. نظر معمار داخلی باید در تمام تصمیم گیری ها مورد توجه قرار گیرد تا با آنالیز سیستم های ساختمانی و با توجه خاص به مقوله طراحی پایدار و انتخاب مصالح و تکنیک های مناسب در این زمینه به طراحی محیط بپردازد.
شاید در نظر افکار عمومی تصور شود که طراحی داخلی بیش تر در مورد فضاهای نمایشگاهی و فروشگاهی و یا برخی کاربرهای خاص دارای اهمیت است اما تمام کاربری ها برای ایجاد شرایط مورد نیاز کاربران خود نیاز به طراح داخلی دارند.
این مطلب چقدر براتون مفید بود؟
از 1 تا 5 امتیاز دهید!
میانگین امتیازات: 0 / 5. تعداد آرا: 0
اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.